Som deltaker i BTs Pust kampanje har du muligheten til å vinne en ukes gratis prøvekjøring av elsykkel. Prøvekjøringen lar deg teste potensialet til elsykkelen i din hverdag og lar deg finne ut om du kan spare tid, penger og miljøet på å bytte transportform. Ta en kikk på våres guide for bedre reisevalg for å se mangfoldet av løsninger som kan erstatte bil.

De som ikke vinner har også mulighet til å prøve for kr 350 (eller 200 dersom du melder deg inn i Naturvernforbundet). Prøvekjør her!

Kampanjen retter seg inn mot de daglige reisene som gjøres til og fra jobb, og her vil "PUST" premiere andre måter enn å reise alene i bilen. Det kan være å gå, sykle, reise kollektivt eller reise flere i samme bil. Alle kan registrere sine miljøvennlige reisevaner i konkurransen ved hjelp av nettsiden pust.bt.no, og følge utviklingen underveis.

Selv om noe av det mest miljøvennlige er å bo i nærheten av jobb eller skole, gis det foreløbig ikke ekstra poeng for denne typen bosetting i konkurransen. Naturvernforbundets ansatte, som reiser korte avstander med kollektiv, sykkel og til fots, vil sannsynligvis derfor ikke vinner konkuransen. Det viktigste er alikevel at flest mulig prøver ut andre reisemåter enn alene i bil. På den måten gir vi også et viktig signal til våre folkevalgte.

Lykke til med fellesinnsatsen for et bedre Bergen, og planeten forøvrig.