Prosjektet gir (i første omgang) ansatte hos samarbeidspartnerne mulighet til å prøvekjøre elsykkel en hel uke og få rabatt på egen elsykkel. Andre har også mulighet til å prøvekjøre elektrisk sykkel mot å støtte prosjektet med 350 kr. Elsyklene kan man hente og levere på BOA sykler og G-Sport på Bergen storsenter.

Lån elsykkel i en uke - bestill her!

På prøvekjøre.no presenteres også uavhengig informasjon om elsykkelen i form av guider, sykkelkart og produktveiledere.

BKK først ute med prøvekjøringlansering

Samarbeidspartnere og ansatte ved BKK fikk mulighet til å prøvekjøre elsykler i gårdsdagens lunsjpause. Senere vil prøvekjøre også lanseres på DNB, Bergen kommune og Hordaland fylkeskommune.

Se fylkesordfører Tom-Christer prøvekjøre elsykkel

Hordaland fylkeskommune er en av samarbeidspartnerene til prøvekjøre og fylkesordfører Tom-Christer Nilsen el-sker elsykkelen. Selv om han bor på Askøy og bor i Bergen bruker han sykkelen nesten hver dag. Han liker særlig følelsen av å sykle forbi syklister i Tour-de-France drakt i oppoverbakker. På provekjore.no kan blant annet se Tom-Christer elsykle til jobb og BKKs konserndirektør Jostein Søfteland elsykle fra BKKs hovedkontor til Fana kirke.

Hvem står bak?

Prøvekjøre.no elsykkel har mange engasjerte samarbeidspartnere som har bidratt på ulike måter. Prosjektet har blitt til gjennom et spleiselag der Bergen kommune, BKK, DNB, Hordaland fylkeskommune og Transnova har gitt 1 175 000. NEOlab har bidratt med gode og rabatterte nettsider. BOA sykler, G-Sport på Bergen Storsenter, Horten sykkelsport og Stian sport stiller med elsykler fra Giant og E-Green som kan prøvekjøres. Naturvernforbundet bidrar med faglig, økonomisk og frivillig innsats.

Les om spleiselaget