1. Det er gøy!

Elsykkel får deg til å føle deg som superhelt, fordi du får ekstra kraft når du trår. Det er mange som ikke klarer å unngå å smile når de prøvekjører en elsykkel. Har du sett elsykkelsmilet? 

2. Du sparer penger

Dersom elsykkelen erstatter bilbruk, kan du spare mye penger. Hvis du bruker bil sjeldnere slipper du å betale for drivstoff, parkering, service og bompenger. Om du selger bilen slipper du også årsavgift, forsikring og verdifall.  

3. Du kan reise direkte i møte

Med elsykkel er det ikke nødvendig å dusje og skifte når du ankommer jobb, og du kan gå rett i møte. Det er effektivt! 

4. Du finner lettere parkeringsplass

En elsykkel tar like liten plass  som en vanlig sykkel og du kan låse den til et gjerde, et sykkelstativ eller ta den med inn på kontoret. En elsykkel kan parkeres mange steder, så lenge den ikke er til hinder for andre. 

5. Du slipper kø

Med elsykkel sykler du elegant forbi køer.

6. Du kan velge hvor mye trening du vil ha

Du er nødt til å bruke kroppen for å skape fremdrift med en elsykkel, og du kan selv justere hvor mye hjelp du vil ha av motoren. Du kan sette den i "turbo" og bakkene blir til en lek, eller du kan justere ned slik at du må gi mer kraft selv for å komme deg opp og frem. Det er også mulig kun trå for egen maskin - da får du mye trening.  

7. Du bidrar til bedre luft og kortere køer der du bor

En elsykkel har null partikkelutslipp og svært lavt strømforbruk sammenliknet med biler. For hver person som bytter fra bil til elsykkel, spares miljøet for store mengder klimagassutslipp og lokal luftforurening. En elsykkel bruker også lite plass, sammenlignet med bil. Og det gjør køene kortere.

8. Det blir lettere å sykle mer 

De som har tilgang til elsykkel sykler mer enn de ellers ville gjort. Les TØI-rapporten: Elsykler - hvem vil kjøpe dem, og hvilken effekt har de?

9. Du kan inspirere andre

Når du sykler, blir det lettere for dine venner, kollegaer og naboer å sykle.  

10. Det er enkelt og effektivt

For veldig mange er elsykkel det enkleste kjøretøyet som får dem fra A til B. Er det slik for deg også? Prøvekjør elsykkel i en uke og finn ut! Bestill her.